加入收藏 | 设为首页
·社科赛斯名师孙晓丹命中2010年MBA联考12道数学题·2010年3月13日市区词汇一班,课程安排,欢迎试听!园区、新区全面热招 今天是:
公司动态  
 
· 苏州社科赛斯简介
· 2.28前报2011MBA全程辅导优...
· 社科赛斯备战2011年名校MBA...
· 社科赛斯魔鬼训练营
· 2010年3月13日市区词汇一班...
   
学院备考经验  
 
·备考MBA之我在联考前4天写下...
·销售总监成就年薪百万的成功...
·09MBA考生心理情绪调节:痛...
·备考MBA之我在联考前4天写下...
·MBA我的梦
   
 
在线考试  
 
· 2005年1月份MBA联考写作真题...
· 2008年1月份MBA联考写作真题...
· 2004年1月份MBA联考写作真题...
· 2008年MBA联考英语真题(附独...
   
 
资料下载  
 
· 联考共享笔记——数学重点习...
· 联考共享笔记——数学重点习...
· 基础阶段备考指南
· 平台软件之上项目管理的七大...
· 数列之无敌解法 [推荐]
   
学员风采  
   在线考试 您现在的位置:首页 > 在线考试 > 正文  
2008年MBA联考英语真题(附独家解析)(二)
来源:社科赛斯 北京   发表时间:2010-01-11   点击次数:1050
 

Section  II  Close  (10 points)

Directions: For each numbered blank in the following passage, there are four choices marked A, B,C, and D. Choose the best one and blacken the corresponding letter on the ANSWER SHEET with a pencil.
     Olympic Games are held every four years at a different site. in which athletes  21  different nations compete against each other in a  22  of sports. There are two types of Olympics. The Summer Olympics and the Winter Olympics.
     In order to  23  the Olympics, a city must submil a proposal to the International Olympic Committee(IOC).After all proposals have been  24  ,the IOC votes, If no city is successful in gaining a majority in the first vote, the city with the fewest votes is eliminated, and voting continues.
With_25_rounds,until a majority winner is determined. Typically the Games are awarded several years in advance,_26_the winning city time to prepare for the Games. In selecting the __27__of the Olympic Game, the IOC considers a number of factors, chief among them which city has, or promises to build, the best facilities, and which organizing committee seems most likely to__28_the Games effectively.
The IOC also__29__which parts of the world have not yet hosted the Games__30__Tokyo,Japan,the host of the 1964 Summer Games, and Mexico, the host of the 1964 Summer Games, and Mexico City, Mexico, the host of the 1968 Summer Games, were chosen__31__to popularize the Olympic movement in Asia and in Latin America.
__32__the growing importance of television worldwide, the IOC in recent years has also taken into__33__the host city’s time zone.__34__the Games take place in the United States or Canada, for example, American television networks are willing to pay__35__higher amounts for television rights because they can broadcast popular events___36__,in prime viewing hours.
_ 37__the Games have been awarded, it is the responsibility of the local organizing committee to finance them. This is often done with a portion of the Olympic television__38__and with corporate sponsorships, ticket sales, and other smaller revenue sources. In many__39__there is also direct government support.
Although many cities have achieved a financial profit by hosting the Games, the Olympics can be financially__40__When the revenues from the Games were less than expected, the city was left with large debts.
21. A. in          B. for          C. of           D. from
22. A. lot          B. number       C. varlety       D. series

23. A. host         B. take          C. run          D. organize
24. A. supported    B. submitted      C. substituted    D. subordinated
25. A. suggestive    B. successful     C. successive     D. succeeding
26. A. letting       B. setting        C. permitting     D. allowing
27. A. site         B. spot          C. location       D. place
28. A. state        B. stage          C. start          D. sponsor
29. A. thinks       B. reckons        C. considers      D. calculates
30. A. For instance  B. As a result     C. In brief        D. On the whole
31. A. in time       B. in part        C. in case        D. in common
32. A. Since        B. Because       C. As for        D. Because of
33. A. amount       B. account       C. accord        D. acclaim
34. A. However      B. Whatever     C. Whenever     D. Wherever
35. A. greatly       B. handsomely    C. meaningfully   D. significantly
36. A. live          B. living         C. alive          D. lively
37. A. Until         B. Unless        C. Whether       D. Once
38. A. incomes       B. interests      C. revenues       D. returns
39. A. eases         B. conditions      C. chances      D. circumstances
40. A. safe          B. risky          C. tempting      D. Feasible
21.D
来自不同的国家
22 C
各种体育项目,符合此意者只有C选项
23 A  
A主办 B举行C 运行D组织 符合题意者为A
24 B
A 支持B 提交C 替换D附属的题意为提交申请,所以答案为B
25 C
A建设性的B成功的C 连续的D 继续的。题意为连续性的投票以最后选出主办方所以答案为C
26 A
允许B设置C准许D允许 此选项比较难判断
27 A
A主办方B地点C分布D地点 此项前文有呼应
28 D
A州B 阶段,舞台C 开始D主办者,负责人 很明显答案为D
29 C
   A想,思考B 计算,总计,评估C 考虑D计算
30 A
   A举例B 结果C总体来说D整体来说 根据语意应该是A
31 C
A及时B部分C 为了D相同
32 D
A自从B因为C对于D由于
33 B
A数量B 考虑in account 为固定搭配C 符合D欢呼,喝采,称赞
34 D
A但是B 无论C 无论什么时候D 无论在哪里
35 B
A大量的B相当优厚地C意味深长地D较大地(重要地)
36 A
A直播B活着的CD
37 D
ABCD
38 C
A收入(指工资等)B利息C收入D回报
39 A
A 情况B 情况C 机会D情况 in many cases 是比较常用的搭配
40 B
A安全的B由风险的C诱惑人的D可行的,可能的

 

 

答案21:D
答案22:C
答案23:A
答案24:B
答案25:C
答案26:A
答案27:A
答案28:D
答案29:C
答案30:A
答案31:C
答案32:D
答案33:B
答案34:D
答案35:B
答案36:A
答案37:D
答案38:C
答案39:A
答案40:B


Section  III  Reading Comprehension(40 points)

Directions: There are 4 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C, and D. You should decide on the best choice and blacken the corresponding letter on the ANSWER SHEET with a pencil.

Questions 41 to 45 are based on the following passage:
     Last weekend Kyle MacDonald in Montreal threw a party to celebrate the fact that he got his new home in exchange for a red paper clip. Starting a year ago , MacDonald bartered the clip for increasingly valuable stuff, including a camp stove and free rent in a Phoenix flat. Having announced his aim (the house) in advance, MacDonald likely got a boost from techies eager to see the Internet pass this daring test of its networking power. “My whole motto(座右铭) was’ Start small, think big and have fun’  ” says MacDonald 26  “I really kept my effort on the creative side rather than the business side.”
Yet as odd as the MacDonald exchange was, barter is now big business on the Net. This year more than 400,000 companies worldwide will exchange some $10 billion worth of goods and services on growing number of barter sites. These Web sites allow companies to trade products for a virtual currency, which they can use to buy goods from other members. In Iceland, garment-maker Kapusatan sells a third of its output on the booming Vidskiptanetid exchange,
earning virtual money that it uses to buy machinery and pay part of employee salaries. The Troc-Services exchange in France offers more than 4,600 services, from math lessons to ironing.
This is not a primitive barter system. By creating currencies, the Internet removes a major barrier-what Bob Meyer, publisher of BarterNews, calls “the double coincidence of wants.” That is two parties once not only had to find each other, but also an exchange of goods that both desired. Now, they can price the deal in virtual currency.
Barter also helps firms make use of idle capacity. For example, advertising is “hugely bartered” because many media, particularly on the Web, can supply new ad space at little cost. Moreover, internet ads don’t register in industry-growth statistics, because many exchanges are arranged outside the formal exchanges.

Like eBay, most barter sites allow members to “grade” trading partners for honesty, quality and so on, Barter exchanges can allow firms in countries with hyperinflation or nontradable currencies to enter global trades. Next year, a nonprofit exchange called Quick Lift Two (QL2) plans to open in Nairobi, offering barter deals to 38,000 Kenyan farmers in remote areas. Two small planes will deliver the goods. QL2 director Gacii Waciuma says the farmers are excited to be “liberated from corrupt middlemen.” For them, barter evokes a bright future, not a precapitalist past.

41. The word “techies” (Line 4, Para 1) probably refers to those who are           .
   A. afraid of technology
   B. skilled in technology
   C. ignorant of technology
   D. incompetent in technology
42. Many people may have deliberately helped Kyle because they             .
   A. were impressed by his creativity
   B. were eager to identify with his motto
   C. liked his goal announced in advance
   D. hoped to prove the power of the Internet

43. The Internet barter system relies heavily on ___________.
   A. the size of barter sites
   B. the use of virtual currency
   C. the quality of goods or services
   D. the location of trading companies.
44. It is implied that Internet advertisements can help__________.
   A. companies make more profit
   B. companies do formal exchanges
   C. media register in statistics
   D. media grade barter sites
45. Which of the following is true of QL2 according to the author?
   A. It is criticized for doing business in a primitive way.
   B. It aims to deal with hyperinflation in some countries.
   C. It helps get rid of middlemen in trade and exchange.
   D. It is intended to evaluate the performance of trading partners.
答案:41  B
答案:42  D
答案:43  B
答案:44  A
答案:45  C

Questions 46 to 50 are based on the following passage:
The lives of very few Newark residents are untouched by violence : New Jersey’s biggest city has seen it all. Yet the murder of three young people, who were forced to kneel before being shot in the back of the head in a school playground on August 4th, has shaken the city. A fourth ,who survived, was stabbed and shot in the face. The four victims were by all accounts good kids, all enrolled in college, all with a future, But the cruel murder, it seems, has at last forced Newarkers to say they have had enough.
Grassroots organizations, like Stop Shootin , have been flooded with offers of help and support since the killings. Yusef Ismail , its co-founder, says the group has been going door-to-door asking peopleto sign a pledge of non-violence. They hope to get 50,000 to promise to “stop shootin ”, start thinking ’ ,  and keep livin’.” The Newark Community Foundation, which was launched last month ,announced on August 14th that it will help pay for Community Eye, a surveillance(监视)system tailored towards gun crime.

Cory Booker, who became mayor 13 months ago with a mission to revitalize the city, believes the surveillance program will be the largest camera and audio network in any American city. More than 30 cameras were installed earlier this summer and a further 50 will be installed soon in a seven-square-mile area where 80% of the city’s recent shootings have occurred. And more cameras are planed.
When a gunshot is detected, the surveillance camera zooms in on that spot. Similar technology in Chicago has increased arrests and decreased shootings. Mr Booker plans to announce a comprehensive gun strategy later this week.
Mr Booker, as well as church leaders and other, believes(or hopes) that after the murder the city will no longer stand by in coldness. For generations, Newark has been paralyzed by poverty-almost one in three people lives below the poverty line-and growing in difference to crime.
Some are skeptical, Steve Malanga of the conservative Manhattan Institute notes that Newark has deep social problems: over 60% of children are in homes without fathers. The school system, taken over by the state in 1995, is a mess. But there is also some cause for hope. Since Mr Booker was elected, there has been a rise in investment and re-zoning for development. Only around 7% of nearby Newark airport workers used to come from Newark; now, a year later, the figure is 30% Mr Boorker has launched a New York-style war on crime. So far this year, crime has fallen 11% and shootings are down 30% (though the murder rate looks likely to match last year’s high) .
46. What happened in Newark, New Jersey on August 4th?
A. The Newark residents witnessed a murder.
B. Four young people were killed in a school playground.
C. The new mayor of Newark took office.
D. Four college students fell victim to violence.
47. Judging from the context, the Community Eye”(Line5, Para2)is _______.
A. a watching system for gun crime
B. a neighborhood protection organization
C. an unprofitable community business
D. a grassroots organization
48. We learn from the passage that Newark has all the following problems EXCEPT___________.
A. violence                         B. flood
C. poverty                          D. indifference
49. Mayor Booker’s efforts against crime seem to be ___________.
   A. idealistic                          B. impractical
   C. effective                          D. fruitless
50. The best title for the passage may be ____________.
   A. Stop Shootin ’, Start Thinkin ’ , and Keep Livin’
   B. Efforts to Fight against Gun Crimes
   C. A Mission to Revitalize the City
   D. Violent Murders in Newark
答案:46  D
答案:47  A
答案:48  B
答案:49  C
答案:50  B


Questions 51 to 55 are based on the following passage:
According to a recent survey on money and relationships, 36 per cent of people are keeping a bank account from their partner. While this financial unfaithfulness may appear as distrust in a relationship, in truth it may just be a form of financial protection.
With almost half of all marriages ending in divorce, men and women are realizing they need to be financially savvy, regardless of whether they are in a relationship.
The financial hardship on individuals after a divorce can be extremely difficult, even more so when children are involved. The lack of permanency in relationships, jobs and family life may be the cause of a growing trend to keep a secret bank account hidden from a partner; in other words, an “escape fund”
Margaret’s story is far from unique. She is a representative of a growing number of women in long-term relationships who are becoming protective of their own earnings.
Every month on pay day, she banks hundreds of dollars into a savings account she keeps from her husband. She has been doing this throughout their six-year marriage and has built a nest egg worth an incredible $100,000 on top of her pension.
Margaret says if her husband found out about her secret savings he’d hurt and would interpret this as a sign she wasn’t sure of the marriage. “He’d think it was my escape fund so that financially I could afford to get out of the relationship if it went wrong. I know you should approach marriage as being forever and I hope ours is , but you can never be sure.”
Like many of her fellow secret savers, Margaret was stung in a former relationship and has since been very guarded about her own money.
Coming clean to your partner about being a secret saver may not be all that bad .Take Colleen, for example, who had been saving secretly for a few years before she confessed to her partner . “I decided to open a savings account and start building a nest egg of my own. I wanted to prove to myself that I could put money in the bank and leave it there for a rainy day.”
“When John found out about my secret savings, he was a little suspicious of my motives. I reassured him that this was certainly not an escape fund and that I feel very secure in our relationship. I have to admit that it does feel good to have my own money on reserve if ever there are rainy days in the future. It’s sensible to build and protect your personal financial security.”

51. The trend to keep a secret bank account is growing because__________.
   A. “escape fund” helps one through rainy days
   B. days are getting harder and harder
   C. women are money sensitive
   D. financial conflicts often occur
52. The word “savvy”(Line2,Para.2)probably means____________.

   A. suspicious                        B. secure
C. shrewd                           D. simple
53. Which inference can we make about Margaret?
   A. She is a unique woman. B. She was once divorced.
   C. She is going to retire.   D. She has many children.
54. The author mentions Colleen’s example to show_____________.
   A. any couple can avoid marriage conflicts
   B. privacy within marriage should be respected
   C. everyone can save a fortune with a happy marriage
   D. financial disclosure is not necessarily bad
55. Which of the following best summarizes this passage?
   A. Secret Savers B. Love Is What It’s Worth
   C. Banking Honesty D. Once Bitten, Twice Shy
答案:51  A
答案:52  B
答案:53  B
答案:54  D
答案:55  A

 

Questions 56 to 60 are based on the following passage:
“The word ‘protection’ is no longer taboo(禁忌语)”. This short sentence, uttered by French President Nicolas Sarkozy late last month, may have launched a new era in economic history. Why? For decades, Western lectern leaders have believed that lowering trade barriers and tariffs was a natural good. Doing so, they reasoned, would lead to greater economic efficiency and productivity, which in turn would improve human welfare. Championing free trade thus became a moral, not just an economic, cause.
These leaders, lf course, weren’t acting out of unselfishness. They knew their economies were the most competitive, so they’d profit most from liberalization. And developing countries feared that their economies would be swamped by swamped by superior Western productivity. Today, however, the tables have turned---though few acknowledge it. The West continues to preach free trade, but practices it less and less. Asia, meanwhile, continues to plead for special protection but practices more and more free trade.
That’s why Sarkozy’s words were so important: he finally injected some honesty into the trade debate. The truth is that large parts of the West are losing faith in free trade, though few leaders admit it. Some economists are more honest. Paul Krugman is one of the few willing to acknowledge that protectionist arguments are returning, In the short run, there will be winners and losers under free trade. This, of course, is what capitalism is all about. But more and more of these losers will be in the West. Economists in the developed world used to love quoting Joseph Schumpeter, who said that “creative destruction” was an essential part of capitalist growth. But     they always assumed that destruction would happen over there. When Western workers began losing jobs. Suddenly their leaders began to lose faith in their principles. Things have yet to reverse completely, But there’s clearly a negative trend in Western theory and practice.

A little hypocrisy(虚伪)is not in itself a serious problem. The real problem is that Western governments continue to insist that they retain control of the key global economic and financial institutions while drifting away from global liberalization. Look at what’s happening at the IMF (International Monetary fund). The Europeans have demanded that they keep the post of managing director. But all too often, Western officials put their own interests above everyone else’s when they dominate these global institutions.
The time has therefore come for the Asians---who are clearly the new winners new winners in today’s global economy---to provide more intellectual leadership in supporting free trade. Sadly, they have yet to do so. Unless Asians speak out, however, there’s a real danger that Adam Smith’s principles, which have brought so much good to the world, could gradually die. And that would leave all lf us worse off , in one way or another.

56. It can be inferred that “protection” (Line 1, Para.1)means__________.
A. improving economic efficiency
B. ending the free-trade practice
C. lowering moral standard
D. raising trade tariffs
57. The Western leaders preach free trade because ------------------.
A. it is beneficial to their economies
B. it is supported by developing countries
C. it makes them keep faith in their principles
D. it is advocated by Joseph Schumpeter and Adam Smith
58. By “the tables have turned” (Line3-4, Para.2) the author implies that ___________.
   A. the Western leaders have become advocates of free trade
   B. the Asian leaders have become advocates of free trade
   C. the developed economies have turned less competitive
   D. the developing economies have become more independent
59. The Western economists used to like the idea of “creative destruction” because it________.
   A. set a long-term rather than short-term goal
   B. was an essential part of capitalist development
   C. entailed a positive rather than negative mentality
   D. was meant to be the destruction of developing economies
60. The author uses “IMF” as an example to illustrate the point that __________
   A. European leaders are reluctant to admit they are hypocritical
   B. there is an inconsistency between Western theory and practice
   C. global institutions are not being led by true globalization advocates
   D. European countries’ interests are being ignored by economic leaders

答案:56  D
答案:57  A
答案:58  B
答案:59  D
答案:60  B


英语翻译

“商业模型”这个术语,首先被广泛的应用在个人计算机的发明和空白表格程序上。在有空白表格程序之前,商业策划一般意味着制定出一个预测,最好是你对这个项目做出一点儿敏感性的分析。这种空白表格程序将计划带入了更强的可分析性途径,因为每一个主项目都能够被分离,每一个主件和附件都能够被分析和检验,你可以针对你的决定性的商业设想做任何的“如果式”的疑问,举例来说,如果顾客对于价格的敏感性比我们预想的要高会怎样?而只要敲几下键盘,你就能够知道哪一种变化能够在整体上对各个方面造成影响。换句话说,你能够将商业模式信息化,在计算机改变商业计划的本质之前,很多的成功的商业模型都不是由详细的设计,而是被意外创造出来的。空白表格程序通过使公司将他们的市场洞察和经济影响紧密相联而在计划被制订出来之前使商业模式化成为可能。

Section IV Translation(20)

Directions: in this section there is a paragraph English .Translate it in to Chinese and write your translation on the__答案纸_

The term “business model” first came into widespread use with the invention of the personal cornputer and the spread sheet(空白表格程序).Before the spreadsheet ,business planning usuall  meant producing a single forecast ,At best ,you did a little sensitivity analysis around the projection .The spreadsheet ushered in a much more analytic approach to planning because every major line item could be pulled apait ,its components and stib components on which your business depended – for example, what if questions are more price-sensitive than we though?-and with a few keystrokes ,you could see how any charge would play out on every aspect of the whole .In other words ,you could model the behaviov of a business .Before the computer changed the mature of business planning ,most successful business models were created more by accident than by elasorate design ,By enabling companies to tie their marketplace in sights much tighly to the resulting economics ,spreadsheet made it possible to model business they were launched.

 

 
   
返回
   
 
 
招生简章 | 报考指南 | 公司动态 | 院校动态 | 历年成绩 | 名家名师 | 互动论坛
地址:苏州市十全街吏舍弄10号苏州大学科技创业园8号楼301室  电话:0512-69330996  18913531686  传真:0512-69330806
北京总部:社科赛斯教育  版权所有:苏州社科赛斯教育咨询有限公司  技术支持:苏州托普斯网络